Támogatók

2008.01.18. 13:08 ctr

Még erősebb Jazz és Civic Type-R a Mugentől

Két különleges Hondát mutatott be a márkára specializálódott Mugen tuningcég: az új generációs Jazz, valamint a lépcsőshátú Civic Type-R felpaprikázott változatait. A két autón szinte mindent kicseréltek vagy módosítottak.

A jelenleg is zajló tokiói tuningautó-kiállításon két újdonság várta a rajongókat a Hondákkal foglalkozó Mugen standján. Az egyik a Jazz második generációjának alapjaira épül, amelyet Japánban Fit néven forgalmaznak. A kiskocsi egyterűs felépítése ellenére rendkívül kedvelt a szigetországi tuningolók körében, talán még jobban is, mint a sportosabbnak szánt Civic. A felpaprikázott Jazz 1,5 literes, négyhengeres benzinmotorjára feltöltőt szereltek, így teljesítménye 150 lóerőre növekedett, maximális nyomatéka 185 Nm, amely 3800-as fordulatnál érhető el. Az autón mindent módosítottak, amit lehetett: teljesen új a felfüggesztés, a fék- és kipufogórendszer, de a karosszériát is ellátták légterelő elemekkel.

Még sportosabb a Mugen másik újdonsága, az a Civic Type-RR, amely a nálunk kapható háromajtóssal ellentétben a szigetországban a lépcsőshátú karosszériára épül. Az autón elsőre feltűnik a módosítás, hiszen mind a teljes frontrészt, mind az utastér burkolatainak nagy részét szénszálas anyagúra cserélték le. A Type-R motorjának lökettérfogatát 2157 köbcentire növelték, ezzel a pörgős erőforrás 260 lóerőre és 235 Nm nyomatékra képes, amelyet hatfokozatú kézi váltó továbbít az első kerekekhez. A megfelelő menettulajdonságok érdekében önzáró differenciálművel szerelték fel az RR-t. Az intelligens abroncsnyomás-mérő műszer a gumik hőmérsékletét is monitorozza, míg a műszerfal olyannyira szem elé került, hogy szinte már akadályozza a kilátást. A két Mugen-modell csak Japánban lesz kapható.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr90302090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása