Támogatók

2008.01.14. 13:00 ctr

Megépül a Honda sporthibridje

Takeo Fukui, a Honda vezetõje bejelentette, hogy cége hibrid sportautót dob piacra, mely a CR-Z koncepció alapjaira épül.

Fukui a Detroiti Motorshow-n beszélt arról, hogy a japán márkának rohamosan növelnie kell hibrid eladásait, és a CR-Z alkalmasnak látszik arra, hogy beváltsa a hozzá fûzött reményeket.

A szériamodell nem sokban különbözik majd a koncepciótól. Megõrzi annak dizájnelemeit, és 1,3 literes, elektromotorral kiegészített benzines erõforrását is. A CR-Z mechanikailag szinte azonos lesz a Honda 2009-ben megjelenõ másik hibridjével, a Civic-méretû családi autóval, mely a nagy rivális Toyota Priusnál sokkal olcsóbban kerül piacra.

Fukui bízik benne, hogy az új modellek segítségével az autógyártó elérheti célját, és 2010-re összes eladásainak tíz százalékát hibridek teszik majd ki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr32296796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása