Támogatók

2007.02.16. 10:09 ctr

SPORT: Fry sokat vár Barrichellótól 2007-ben

A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint Rubens Barrichello feltámadhat az idei évben, miután tavaly csúnyán alulmaradt márkatársával, Jenson Buttonnal szemben.

IMG_0993

A brazil versenyző 2006 elején érkezett a brackley-i bázisú csapathoz, miután szakított a Ferrarival. Bár sokan arra számítottak, hogy kikerülve Michael Schumacher árnyékából, szárnyalni fog a Hondával első évében, Rubens azonban nem találta önmagát, és csak nehezen tudott beilleszkedni új csapatába, ami az eredményekben is megmutatkozott.

"Úgy gondolom, hogy idén egy teljesen más Rubenset láthatunk" - mondta Fry az Autosportnak adott nyilatkozatában. "A téli időszak alatt öt kilót fogyott, roppant motivált, és élvezi a Bridgestone gumikat. Véleményem szerint egy teljesen más fickót láthatunk majd személyében az idei esztendőben, és igencsak meg fogja nehezíteni Jenson dolgát."

Fry szerint a Ferrari egykori versenyzője azért nem tudott maradandót alkotni a tavalyi esztendőben, mert nem érezte jól magát autójában, ugyanis nem volt kibékülve annak fékrendszerével, és kipörgés gátlójával.

"Nem látok olyan szembetűnő különbséget a Forma-1-es versenyzők sebessége terén" - folytatta Fry. "Mindannyian nagyon gyorsan vezetnek. A kérdés csak az, hogy hány kört tudnak gyorsan teljesíteni. A jelenlegi mezőnyben versenyzőket az különbözteti meg egymástól, hogy míg egyesek egy ötven körös versenyen végig gyors tempót tudnak autózni, mások csak negyven, harminc, vagy csak húsz körig képesek egyenletes tempót diktálni. Ez a különbség, nem pedig a sebesség."

"Úgy gondolom, hogy Rubens esetében sem az abszolút sebesség a kérdés, hiszen az elmúlt évben nem egyszer bizonyította, hogy valóban gyors versenyző. Egyszerűen nem érezte magát jól az autóban, ezért nem teljesített olyan jól. Pontosítom: a kipörgés gátlóval volt a legtöbb problémája az év elején, máshoz volt szokva. Ezzel ellentétben Jenson már jól ismerte az autót, így könnyedén túllépett a kisebb problémákon, és jobban tudta kezelni azokat."

"Mindezek ellenére Rubens egy remek versenyző, amit a Ferrarinál eltöltött évei alatt is bizonyított. Úgy érzem, meg tudja majd oldani a problémákat, és idén még jobb lehet" - tette hozzá a brit szakember.

A cikk forrása: www.f1hirek.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr3937071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása