Támogatók

2007.02.19. 09:50 ctr

A legbiztonságosabb autók: három nagy Honda az élen

Az Egyesült Államok autóbiztonsági listájának első három helyén a Honda üzemeiből kikerülő autók állnak.

Az elmúlt év adatai alapján összeállt az USA legbiztonságosabbnak tartott autóinak listája. A felsorolásban szereplő járműveket részben a biztosítók szakmai szövetségének értékelése, részben a töréstesztek eredményei alapján válogatták össze - az élen a Honda batárjai végeztek.

Az első helyezett a Honda luxusmárkájához tartozó, jelentős részben a CR-V alapjaira épülő Acura RDX buszlimuzin – ára 33 és 37 ezer dollár között mozog –, amely elsősorban elektronikus stabilitási rendszerének köszönheti sikerét. Ez alapfelszereltség ennél a járműnél, s legfőbb erénye, hogy segíti a vezető uralma alatt tartani az autót a vészhelyzetekben.
A második helyezett a Honda CR-V SUV legújabb generációs modellje – 23–28 ezer dollár –, amely lényegében csak kényelmében, illetve valamivel gyengébb motorjával marad el az első helyezettől.
A harmadik a Honda Pilot buszlimuzin – 27–35 ezer dollár –, amely valamivel korábbi fejlesztésű jármű az előbbieknél, ennek ellenére 2002-es bemutatkozása óta igen népszerű Amerikában.

A negyedik, illetve az ötödik két testvér modell: a Hyundai Entourage és a Kia Sedona buszlimuzinpár – 24–29 ezer, illetve 20,5–26 ezer dollár –, amelyek alig különböznek egymástól. A Kia egyszerűbb, de ennek köszönhetően jó ár/érték arányt kínál.

A következő három helyen a Mercedes M-osztály, illetve a Subaru Tiberica és Forrester sorakozik, majd az első szedán következik: a Subaru Legacy. Végül a további sorrend: Audi A4, Audi A6, Ford Edge, Lincoln MKX, Saab 9-3, Volvo CX90.

A cikk forrása: www.napi.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr6837894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása