Támogatók

2007.02.22. 17:15 ctr

Button szerint is túl lassú a Honda

A Honda más tagjai után Jenson Button is elismerte, hogy az RA107 tempója elmarad az élcsapatok autóiétól, s bár bízik a fejlődőképességében, az istállónak időre van szüksége a hátrány ledolgozásához.

A tavalyi Magyar Nagydíj győztese, Jenson Button is csatlakozott a Hondának azokhoz a tagjaihoz, akik nyíltan elismerték, hogy az új RA107 egyelőre nem képes felvenni a versenyt a többi élcsapat autójával.

"Vajon olyan autóval érkezünk az első futamra, amely a Renault-hoz, a Ferrarihoz és a McLarenhez hasonlóan gyors lesz? Nem tudom" - mondta Button az Autosport című brit szaklapnak.

"Jobban szeretném, ha gyorsabb lenne az autónk - mindenkinek ugyanez a véleménye, mert a tempónk nincs egy szinten az élcsapatokéval, ami elkeserítő. De legalább rátaláltunk a helyes balanszra. A pozitívum az, hogy sokat léptünk előre az autóval, és Bahreinben még több újdonság vár ránk."

Az Autosport elemzése szerint, amit a csapatok által a jerezi teszten teljesített hosszú etapok alapján végeztek el, jelenleg a BMW Sauber F1.07 a leggyorsabb a 2007-es modellek közül. Míg azonban az átlagosan 1:18.2-es köridőre volt képes, a Honda csak 1:20 fölöttire.

Button ugyanakkor biztatónak tartja, hogy a Hondának sikerül megoldani a balansszal kapcsolatos kezdeti problémákat.

Szerinte az RA107 "jobb az elődjénél, ami örömteli. De amikor megérkeztünk Valenciába, nem tudtuk, mire számítsunk. A legsúlyosabb gond az volt, hogy egyáltalán nem tudtuk kiegyensúlyozni az autót, és köridőben is nagyon le voltunk maradva."

Rubens Barrichello, aki az első teszt után még pozitívan nyilatkozott a számára testhezállónak tűnő autóról, most maga is elismerte, hogy időre van szükség, amíg beérnek a fejlesztések.

"Még kell egy kis idő, mert ez az autó más tervezési szemlélettel készült, mint az elődje" - mondta Barrichello. - "Ha egy apróságot megváltoztatunk, sokmindenre fény derülhet, az autónak azonban megvan az a kellemetlen szokása, hogy befordulásnál elveszti a tapadását."

"Ettől függetlenül nem hiszem, hogy rossz autó lenne, szerintem sokra lesz képes. De hogy tudunk-e majd vele versenyeket nyerni, az csak később derül ki."

A Honda csak a ma kezdődő bahreini teszt második fordulójára, azaz jövő hétre kapja meg a melbourne-i aero-csomagot, amely reményeik szerint javítani fogja az RA107 teljesítményét.

forrás: www.a5.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr3439198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása