Támogatók

2007.03.05. 16:14 ctr

A Honda már a javítócsomagon dolgozik

Még el sem kezdődött az idei évad, a Honda Racing máris új autójának javítócsomagján dolgozik, amelyet a tervek szerint már a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon be is vet a brackley-i bázisú alakulat. 

Bár Jenson Button és Rubens Barrichello az elmúlt héten megrendezett bahreini teszteken jól teljesített a melbourne-i aerodinamikai csomaggal ellátott RA107-es konstrukcióval, a vezetőség bevallotta, még rengeteget kell javulniuk, hogy befogják legközelebbi riválisaikat.

Ez pedig arra ösztönözte a mérnököket, hogy már most megkezdjék a munkát a javítócsomagon, melyet először a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követő teszten, a bajnokság második állomásának helyet adó Sepangban fognak bevetni.

A Honda vezető technikai igazgatója, Shuhei Nakamoto az Autosportnak adott nyilatkozatában elmondta, egy továbbfejlesztett aerodinamikai csomagon, és számos mechanikai újdonságon dolgoznak, melyeket már a szezonnyitó utáni teszten ki is próbálnak.

"Komoly fejlesztések várhatók a következő tesztre, melyek magában foglalják a felfüggesztés áttervezését" - mondta Nakamoto, aki igen pesszimistán látja a Honda esélyeit Ausztráliában. "Jelenleg a Red Bull és a Toyota előtt, de a többiek mögött állunk. Tudjuk, hogy a BMW a teszteken nem a 2007-es szárnyaival futott, így vesztettek néhány tizedet, de mögöttük vagyunk. Nem lesz egyszerű bekerülnünk az időmérő utolsó körébe Melbourne-ben."

Mindezek ellenére, a szakember elégedett a Honda hosszú etapokon nyújtott teljesítményével, ami mindenképpen előnyt jelenthet majd számukra az ausztrál versenyen. "Számos mechanikai beállítást próbálgattunk a teszteken. Mind Jenson, mind Rubens talált egy beállítást, amely jónak tűnik a hosszú etapokon."

Korábban a csapat ügyvezetője, Nick Fry is bevallotta, küszködni fog a Honda a szezon első versenyein, ám idővel ismét bekerülhetnek az élmezőnybe.

"Az elmúlt hét-nyolc évben a csapat folyamatosan fejlődött, és az elmúlt szezonban feljöttünk a konstruktőrök negyedik helyére" - mondta a szakember. "Azonban ahhoz, hogy bekerüljünk az első háromba, nem elég a folytonosságra törekedni. Sokkal inkább forradalmi megoldások kellenek, és olyan extrák, melyekkel kitűnhetünk a mezőnyből. Úgy alakítottuk ki csomagunkat, hogy minden eddiginél keményebb fejlesztési programon eshessen át az idei évben. Nem ígérem, hogy győzni fogunk Melbourne-ben, sőt valószínű, hogy nem fogunk, de biztos vagyok benne, hogy pontokat szerzünk. Viszont az idei autónkkal folyamatos fejlődést tudunk majd elérni, és végül győztesen kerülünk ki a küzdelemből."

forrás: www.f1hirek.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr7143219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása