Támogatók

2007.04.03. 16:11 ctr

Ayrton Senna a legnépszerűbb hondás

A Honda Forma-1-es csapatának hivatalos internetes oldalának olvasói az elmúlt hónapokban arról szavazhattak, hogy kit tartanak minden idők legnépszerűbb hondás pilótájának. Nem meglepetés, hogy a rangsor élén nagy fölénnyel Ayrton Senna végzett.

A rajongók a HondaRacingF1.com-on 2006 december elseje és 2007 március 31. közt adhatták le szavazataikat arra, hogy kit tartanak a valaha volt legnagyobb hondás versenyzőnek. A japán márka 23 éve van jelen a Forma-1-ben.

A négy hónap alatt mintegy 65.000 szavazat érkezett, és ezeknek több mint fele, majdnem 56 százaléka a háromszoros világbajnokot, Ayrton Sennát jelölte első helyre. A legendás brazil mindhárom alkalommal, így 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben is a Honda motorokkal hajtott McLaren csapat színeiben nyerte meg a bajnokságot.

Az 1994-ben életét vesztő pilóta összesen 32 futamgyőzelemhez segítette a Hondát, így nem csoda, ha a szavazatok nagy részét besöpörve a lista élén végzett.

A brazil ezen a szavazáson legalább annyival utasította maga mögé a többieket, mint annak idején nem egyszer a versenypályán is. A második helyet a Williams-Renault színeiben diadalmaskodó Nigel Mansell szerezte meg. A brit a harmadik helyre szorította a háromszoros világbajnok Nelson Piquet-t, aki címei közül az utolsót nyerte a Honda színeiben, 1987-ben.

A szavazatok bő hét százalékát a négyszeres világbajnok Alain Prost zsebelte be. A többi játékos kedvű olvasó más pilótára adta le voksát a Honda több mint két évtizedes történelméből.

A szavazás végeredménye:

Senna - 55,88%
Mansell - 18,29%
Piquet - 12,71%
Prost - 7,41%
Más pilóta - 5,72%

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr954188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása