Támogatók

2007.04.14. 09:30 ctr

A Honda 2008-as Forma-1-es autóit IBM-technloógiával fejlesztik

A Honda Racing F1 Team 2008-as F1-es versenyautóját az IBM szoftvereit és szolgáltatásait felhasználva fogja fejleszteni és gyártani. A csapatra rá is fér a segítség, mert versenyautóik az idei futamokon nem tűnnek igazán versenyképesnek.

A Forma-1-ben, a motorsport csúcsán az autók fejlesztési ciklusának lerövidítése kritikus. A pályán csak akkor lehet sikert elérni, ha képzett, innovatív mérnökök, stabil csapatmunka, valamint csúcstechnológia és a legjobb anyagok használata áll a háttérben.

Az IBM megoldásai lehetővé teszik, hogy a fejlesztés alatt álló járművet és alkatrészeit virtuálisan vizsgálják és teszteljék, még a prototípus legyártása előtt. A tervezés gyorsasága kritikus ahhoz, hogy az újítások gyorsan a pályára kerülhessenek, és hogy a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) változó előírásainak megfelelő módosítások gyorsan implementálhatók legyenek.

Az új rendszer segít koordinálni a csapat és az anyacég (a japán Honda Motor Co., Ltd.) munkáját: a szorosabb integráció segít maximalizálni az erőforrások kihasználtságát a vállalaton belül, csökkenteni a költségeket és felgyorsítani Forma 1-ben alkalmazott újítások piaci megjelenését.

A megállapodás aláírása óta a Honda Racing F1 Team már építi a tervezői és formatervezői rendszereket, amelyet az év során a teljes gyártási környezet üzembe helyezése követ. A megállapodás az első lépés az IBM és a Honda Racing F1 Team közötti partnerkapcsolat kiépítésében.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr1258417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása