Támogatók

2007.04.25. 12:48 ctr

Pontatlan a Honda szélcsatornája?

Rubens Barrichello elképzelhetőnek tartja, hogy a Honda fals eredményeket szolgáltató szélcsatornája a ludas az istálló katasztrofális teljesítményéért. Az idén még a legjobb tíz között sem végző csapat brazil pilótája kifejtette: "Az autó a szélcsatornában rengeteget fejlődött, de ez a pályán nem mutatkozott meg. Két hipotézisünk van ennek magyarázatára: vagy a szélcsatorna nem produkál helyes eredményeket, vagy pedig az elemek legyártása pontatlan." Barrichello nyomatékosította: a Honda problémái elsősorban aerodinamikai természetűek. "Az autó legnagyobb baja a légellenállása, ami miatt lassú az egyenesekben, és instabil a féktávokon. Sakhirban kemény féktávok és hosszú egyenesek vannak, ami megmagyarázza, miért szerepeltünk ott különösen rosszul."

Jenson Button a Bahreini Nagydíj előtt szintén az aerodinamikát jelelte meg elsőszámú felelősként, ám hozzátette: "Úgy tűnik, mintha semmi sem működne az autón. A kipörgésgátlónk sem a legjobb, és ez szinte minden alkatrészről elmondható." Nick Fry ugyan megemlítette, hogy azért nem minden csapnivaló az RA107-esen, ám példának pont az erőforrást említette, amelyből három is elromlott a sakhiri hétvégén.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr7563330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása