Támogatók

2007.05.18. 10:03 ctr

Jordan: A Hondának "igazi versenyző" kell

Az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan úgy véli, a Hondát és a Toyotát csak olyan vezetők húzhatják ki a gödörből, akik maguk is versenyeztek egykoron, ami nagy tapasztalatot és más nézőpontot biztosítana a csapatvezetésnek.

A Honda és a Toyota eddig egyaránt csalódást okozott ebben az idényben. Két hónap és négy verseny alatt egyik csapat sem adott számot érdemi fejlődésről, a Hondának még pontot sem sikerült szereznie, legjobb eredményük Rubens Barrichello révén egy barcelonai tizedik hely volt.

"Jenson Button komoly versenyző, és most nagyon le lehet törve. Igazán szomorú látni, hogy egy csomó kiváló versenyző küszködik a pályán, miközben megpróbálnak néhány pontot összekaparni. Ha Button menedzsere volnék, alaposan kifaggatnám a Honda vezetőit a terveikről" - mondta Jordan a Daily Telegraph című angol lapnak.

Az egykori csapatfőnök úgy véli, a két gyári csapatnak olyan vezéregyéniségekre lenne szüksége, mint Ross Brawn vagy Gary Anderson, akik évtizedes autósportbéli múltat tudhatnak magukénak.

"Az a Honda baja, hogy nincs olyan igazi versenyzőjük, aki igazgathatná a csapatot. Frank Williams negyven éven keresztül vett részt az autósportban. Ron Dennis szintén. Én harmincöt évig tettem ezt. Amikor valaki kitöltötte az idejét, látott csalódottságot, fájdalmat, traumát, az tudja, hogyan kell talpra állni, megerősödni és hogyan lehet visszaadni egy gárda önbizalmát" - fejtegette Jordan.

Eddie Jordan pedig mindkét istálló botladozásának okát abban jelölte meg, hogy vezetőségükből hiányzik a fenti követelményeknek maradéktalanul megfelelő ember, miközben olyan szakemberek vannak parlagon, mint Gary Anderson vagy épp Ross Brawn, aki jelenleg egy éves alkotói szabadságát tölti.

"Sosem lehet sikeres az, akinek nem áll rendelkezésére egy igazi versenyző, aki átküzdötte magát a Formula Fordon, a Forma-3-on, aki átélt jó és rossz időszakokat, és aki tudja, hogyan kell kihozni a lehető legtöbbet az alakulat tagjaiból, és aki meg tudja teremteni a megfelelő légkört, ami szintén nagyon fontos" - deklarálta Jordan.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr7278751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása