Támogatók

2007.05.24. 08:34 ctr

Két japán verseny 2008-tól?

 2007-ben a Fuji pálya ad otthont a Japán Nagydíjnak, de az eddigi helyszín, Suzuka, a Honda nyomására jövőre visszakerülhet a versenynaptárba, Pacific GP néven.

Jövőre két japán versenyhelyszín is szerepelhet majd a naptárban. A Japán Nagydíjnak 2007-től otthont adó Fuji mellett visszatérhet Suzuka is.

A suzukai pályát Bernie Ecclestone az elavult infrastruktúra miatt ejtette tavaly év végén, a Toyota nagy örömére, ugyanis a Fujit ők újították fel nem kis befektetéssel.

Suzuka tulajdonosa, a Honda azonban keményen lobbizik a pálya visszaemeléséért, és az F1-rajongók körében is nagyon népszerű a helyszín. Sajtóértesülések szerint a Honda már meg is egyezett Ecclestone-nal, hogy körülbelül 30 millió dolláros befektetéssel felújítják a pályát, ami jövőre Pacific GP (Óceániai Nagydíj) néven rendez majd versenyt. Óceániai Nagydíjat utoljára 1995-ben rendeztek, akkor is japán helyszínen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr9686329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása