Támogatók

2007.05.24. 08:36 ctr

Megváltóra vadászik a Honda

 Nagy meglepetésre a Honda idén borzasztóan rosszul szerepel. Ennek okát sokan elsősorban a technikai személyzet munkájában keresik. A pletykák már elindultak, több veretes név is felmerült a japánokkal kapcsolatban.

Csak néhány név, akik lehetséges erősítések lennének a Honda számára: Brawn, Stepney, Iley, Agathangelou, Tredozi, de a listát még lehetne folytatni. A Honda csapata jelenleg mélyponton van, így érthető módon megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy újra a toppon, vagy legalább annak közelében legyenek.

Az RA107 egyszerűen alulmúlta a várakozásokat, és most a problémát orvosolni kellene, de túl nagy a nyomás, főleg, hogy a Super Aguri a tavalyi Honda modellel a gyári csapat előtt tanyázik a világbajnoki pontversenyben.

Kézenfekvő megoldásnak tűnik a technikai front „felfegyverezése”, amit legegyszerűbben egy kiváló, hozzáértő szakember leszerződtetésével lehetne megejteni.

A mostani botlások után bűnbaknak kiáltott Geoffrey Willis-nek már távoznia kellett a japán istállótól, az ő helyét Shuhei Nakamoto vette át. A Honda csapatfőnöke, Nick Fry állítása szerint semmiféle technikai erősítésről nincs szó, nem néznek új ember iránt, ám a madarak mást csiripelnek.

Ugyanis például az éppen szabadságát töltő Ross Brawn neve egyre többször hangzik el Forma-1-es berkekben. Egyes lapértesülések szerint más emberek nevei is feltűnnek a Hondánál, így Nigel Stepney és Ben Agathangelou is a listán szerepelnek.

De a Honda állítólag John Iley-re, a Ferrari aerodinamikai vezetőjére is pályázik, akire a McLaren Mercedes is szemet vetett. A maranelloi csapatnál persze tagadnak, mondván Iley jól érzi magát náluk, és továbbra is az ő csapatukat erősíti.

Az egykori Minardi technikai igazgatója, Gabriele Tredozi manapság munkanélküli, így nem csoda, ha az ő neve is elhangzott az új állással kapcsolatban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr9986330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása