Támogatók

2007.06.05. 08:49 ctr

A Honda megszerezné első pontjait

 A legutóbbi versenyen, Monte-Carlóban Rubens Barrichello a tizedik, Jenson Button pedig a tizenegyedik helyen futott be, mindketten egy körös hátránnyal a futamot megnyerő Fernando Alonso mögött, így továbbra is pont nélkül állnak a világbajnoki tabellán. A hétvégével kapcsolatban mindkét pilóta elmondta: nagyon szeretik Montrealt és bíznak abban, hogy sikerül jó eredményt elérniük Kanadában.

Rubens Barrichello: "A montreali egy remek pálya, szeretek rajta száguldani. Hosszú egyeneseivel a pálya nagy kihívást jelent, nagyon sok az erős fékezést igénylő kanyar, ezért nagyban különbözik Monte-Carlótól. A hosszú egyenesekre fogjuk beállítani az autót, közepes vagy kis leszorítóerővel. Néhány héttel ezelőtt Paul Richardban felkészültünk erre a versenyre, és nagy munka vár a csapatra, ha ki akarjuk hozni az autónkból a maximumot. Bizakodó vagyok a hétvégét illetően."

Jenson Button: "A Kanadai Nagydíj a kedvenc pályáim egyike a Formula-1-es naptárban. Montreal egy fantasztikus város, és a légkör a verseny hétvégéjén bámulatos. A kanadaiak imádják a Formula-1-et, és mindig nagy utcai parádét rendeznek. A montreali pályán egy gyors kör kulcsa, hogy megfelelően tudd támadni a kerékvetőket, amihez elengedhetetlen egy olyan autó, amivel ezt kényelmesen meg tudod csinálni."

"Azonban pontosnak kell lenned, mert ha rosszul találod el valamelyik kerékvetőt, könnyen a falon találhatod magad. A legnagyobb kihívást az utolsó sikán jelenti. Ha ügyesen csinálsz mindent, tökéletes kört futhatsz, de ha rosszul mész rá egy kerékvetőre, az könnyen kidobhat téged. A rajt után nagy jelentősége van az első kanyarnak is, hiszen 22 autó próbál meg befordulni majdhogynem egyszerre, bár itt könnyen előrébb juthatsz, ha lehetőség nyílik rá. A tizedik kanyar egy hajtűkanyar, itt nyílik leginkább alkalom az előzésre."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr2692896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása