Támogatók

2007.06.08. 22:38 ctr

Button szerint túl merész volt az idei Honda

Jenson Button szerint az lehet az oka a Honda gyengélkedésének, hogy az RA107-et túl radikális előrelépésnek szánták a tavalyi autóhoz képest.

Jenson Button szerint a legnagyobb hiba, amit a Honda elkövethetne, ha az idei autót háttérbe szorítva a 2008-as modellre koncentrálná erőforrásait, az F1-ben ugyanis csak a fokozatos fejlesztés vezet eredményre.

Az angol versenyző Montrealban kudarcnak minősítette a gárda idei taktikáját, amiért túlságosan merész konstrukcióval kezdte a szezont.

"Ha 2008-ra szeretnénk javulni, most kell fejlődnünk. Nincs értelme olyan autót építeni a következő évre, amely gyökeresen eltér a korábbi modelltől. Az idén ezzel próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel" - ismerte el Button.

A Honda a Toro Rosso és a Spyker mellett az egyetlen istálló, amely még nem szerzett pontot 2007-ben, de Monacóban már közel járt hozzá, és csak suta boxtaktikája akadályozta meg benne. Button reméli, az istálló az idén is ugyanolyan feltámadást produkál, mint tavaly, amikor a katasztrofális nyár eleji szereplés után a Hungaroringen megszerezte első futamgyőzelmét.

"Kétségtelen, hogy javulni fogunk. Rengeteget fejlesztést tervezünk az szezon folyamán, de az év elejével ellentétben ezek működnek is. A Magny-Cours-i versenyt várom a leginkább" - mondta.

"(Montrealban) féktávon stabil autóra van szükség, és Monaco előtt ez aggodalomra adott volna okot, de az autó immár sokkal vezethetőbb és jobban viselkedik féktávon, így szép eredményre számítunk itt. A Paul Ricard-i teszten nagyot léptünk előre, és bár a tempó még nem az igazi, a járgány sokkal következetesebb, ami önbizalmat ad a pilótáknak. Remélem, erre építhetünk a következő versenyeken."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr6895369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása