Támogatók

2007.07.17. 17:53 ctr

Agresszív hozzáállást ígér a Honda

Shuhei Nakamoto technikai igazgató szerint a pontszerzés reményében ’agresszív’ hozzáállással’ készül a hétvégi Európa Nagydíjra a Honda istálló. Az együttes vezetősége megváltozik a nürburgringi futamra, Gil de Ferran sportigazgató ugyanis távozott a japán különítménytől.

Pontszerzés reményében készül a hétvégén esedékes Európa Nagydíjra az eddigi kilenc viadalon mindössze egyetlen egységet gyűjtő Honda istálló.

A japán csapat a harmatgyenge RA107-essel az évad elején már-már sereghajtónak számított, de a Magny-Cours-ra időzített új fejlesztések segítségével Jenson Button összehozott egy pontot. A helyzet a begyűjtött egység ellenére nem változott drasztikusan, Button és Rubens Barrichello Silverstone-ban sem tudott maradandót alkotni.

A brackley-i különítmény a hétvégén változtatna a helyzeten: Shuhei Nakamoto technikai igazgató szerint az újabb aero-fejlesztésekkel próbálkozó Honda mindent elkövet majd az eredményes szereplésért a Nürburgringen.

„A múlt heti, Spában tartott teszten kipróbáltunk pár új aero-fejlesztést, amelyeket az Európa Nagydíjtól kívánunk bevetni. Dolgoztunk a V8-ason és belga futamra szánt beállításokon is. A balansszal a gyors szakaszokon gondjaink voltak, ezért a köridők nem voltak túl jók, de legalább azok közé tartoztunk, akiknek nem volt gondja a motorral.” – mondta a szakember.

Nakamoto hozzátette: „A hétvégéről annyit, hogy a Nürburgring számos kihívást tartogat. Megfelelő leszorítóerő szükségeltetik, mert a pálya változatos, gyors és lassú kanyarokból áll. Fontos az is, hogy a kocsi stabil legyen a fékezéseknél. A lehető legagresszívebbek leszünk és azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy pontokat zsákmányolunk.”

A gárda vezetése új felállásban dolgozik majd a hétvégi viadalon: Gil de Ferran, a korábbi CART-bajnokból lett sportigazgató a héten bejelentette azonnali távozását. Noha egyes sajtóértesülések szerint a csapathoz 2005-ben csatlakozott szakembernek köze lehetett a McLaren-Ferrari kémügyhöz is, a Honda hivatalos közlése szerint de Ferran azért távozik, mert ’kényelmetlenül érezte magát posztján és új kihívások után kíván nézni’. Az utódról - ha lesz egyáltalán - még nem döntött a Honda-vezérkar.

„Természetesen szomorúan hagyom el a Honda F1-es istállóját. Nagy tisztelettel és elismeréssel vagyok a Honda iránt, hiszen sikeres együttműködésünk 10 éven át tartott. A távozással kapcsolatos döntést nem volt könnyű meghozni. Egyszerűen úgy érzem, nem sikerült a reményeimnek megfelelően betöltenem azt a posztot, amiért idejöttem. Köszönet mindenkinek a csapatnál, sok sikert kívánok nekik.” – kommentálta a bejelentést a brazil szakember.

A Honda 1 pontjával a konstruktőri tabella 9. helyén állomásozik, a japán egylet közvetlen ellenfele nem más, mint a 4 ponttal rendelkező fiókcsapat, a Super Aguri.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr94119803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása