Támogatók

2007.07.20. 15:48 ctr

Button a vb-címért vívna 2008-ban

Jenson Button jövő évi versenyzői státuszának megerősítése után kijelentette: ’99%-ig’ biztos abban, hogy a Honda pilótájaként a világbajnoki címért vetélkedhet 2008-ban. A brit versenyző a gárda idei mélyrepülése ellenére is bizakodva tekint a jövőbe.

Miután a Honda csütörtökön megerősítette, hogy 2008-ban is változatlan pilótaösszeállítással vág neki az F1 küzdelmeinek, Jenson Button ismét az együttes jövőjével kapcsolatos optimizmusának adott hangot.

A Hondának nem sok babér termett az idei évad első felében, a gárda – Button révén – mindössze egyetlen pontot tudott szerezni az eddigi kilenc összecsapáson. Az idei hibákból okulva az együttes neves szakemberek leigazolásával erősítette meg aero-stábját és a nagybevásárlásnak köszönhetően Button máris bizakodva, a bajnoki cím elhódításában reménykedve készül a 2008-as évadra.

„Ha jó autóban ülsz, van esélyed a bajnoki titulus elhódítására. Természetesen azt szeretném, hogy ez így legyen. Nagyon boldog lennék, ha jövőre sikerülne. 100%-ra ugyan nem tudom ígérni, 99%-ig azonban biztos vagyok abban, hogy a jövőben megnyerjük a világbajnokságot. Ha a következő szezonban nem, akkor az azt követő idényben biztosan.” – nyilatkozta Button, aki 2003 óta szerepel a korábban BAR név alatt működő együttesnél.

A 27 esztendős szigetországi sofőr arra ösztönzi a Honda istálló munkatársait is, hogy a katasztrofálisra sikeredett idei szezon ellenére bizakodva készülődjenek a következő évadra.

„Ez egy csúcsistálló és ki tudunk lábalni a gödörből.  Már eddig is fantasztikus szakemberek alkották ezt a gárdát, s most újabb fantasztikus szakemberek érkeznek hozzánk. Reményeink szerint jó kocsink lesz jövőre. Nincs okunk arra, hogy negatívan várjuk a következő szezont.” – mondta a brit.

Button hozzátette:”Igen, az idei év rendkívül nehéz mindannyiunk számára, de optimistának kell lenni, máskülönben akár már most pakolhatunk és indulhatunk hazafelé. Optimistának kell lennünk és törekednünk kell arra, hogy a csapat összes tagja optimista legyen.”

A Honda konkurens istállóktól csábított el szakembereket: leigazolták például a BMW főtervezőjét, Jörg Zandert és a Williams vezető aerodinamikusát, Loic Bigois-t, valamint néhány másik, kevésbé ismert mérnök is. Nick Fry csapatfőnök már korábban jelezte, nagy reményeket fűz együttese 2008-as szerepléséhez.

„2008-ban teljesen versenyképesnek kell lennünk. Ilyen erőforrásokkal, ilyen technikai stábbal már nincs több kibúvó. A jövő évi autó evolúció, nem pedig revolúció lesz, de olyannak kell lennie, amivel a mezőny élére kerülhetünk.” – fogalmazott a szakvezető.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr63121946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása