Támogatók

2007.07.23. 12:28 ctr

Késni fog a Honda NSX - Idén már nem lesz bemutató

Elhalasztotta az új NSX premierjét a Honda, októberben tehát még biztosan nem találkozhatunk a sportkocsival, de az is lehet, hogy ebben az évtizedben már egyáltalán nem.

Tovább búslakodhatnak a Honda NSX rajongói, mivel Takeo Fukui vezérigazgató bejelentette, hogy mégsem mutatják be az autót az idén októberben megrendezett Tokiói Autószalonon, arra viszont már nem tért ki a vállalat első embere, hogy mikor láthatjuk végleges formában a januári Detroiti Autószalonon kiállított Acura Advanced Sports Car koncepciót (a képen). A döntés okát sem hozták nyilvánosságra, ám szakértők szerint a háttérben az állhat, hogy az Acura márkanév japán bevezetését is elhalasztotta nemrég a gyár, egészen 2010-ig. Az NSX következő generációja már Acura néven kerülne forgalomba, így akár az is elképzelhető, hogy az autó premierjével is megvárják az évtized végét. A brit Autocar magazin egy belső embertől származó információ alapján úgy tudja, hogy a sportkocsi fejlesztésével nincsenek gondok és el is készül az eredetileg kitűzött időpontra, ennek azonban némileg ellentmond, hogy az autó formatervét korábban átalakításra visszadobta a Honda vezetősége. A magazin ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy ha mindenképpen ragaszkodnak az Acura névhez, akkor még 2010-ben sem tarthatják meg a bemutatót, mivel a hazai helyszínt biztosan nem akarják feláldozni, Tokióban viszont csak a páratlan években rendeznek autókiállítást.

Reméljük előbb-utóbb azért elárulja a Honda, hogy mit terveznek, a túl sok várakozás pedig nekik sem szerencsés, hiszen a konkurencia nem pihen, várhatóan a Lexus LS-F és a Nissan GT-R is megjelenik idén Tokióban, melyek biztosan el tudnak csábítani pár vevőt az NSX-től.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr16123500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása