Támogatók

2007.08.06. 09:03 ctr

Sofuoglu és a Honda a Supersport világbajnok

A Londonhoz közeli Brand Hatchben rendezték meg a Supersport 600 világbajnokság soros futamát a hétvégén. Kenan Sofuoglu (Honda Ten Kate) úgy érkezett a futam helyszínére, hogy ha 5 ponttal többet szerez, mint a második helyen álló Fabian Foret, akkor ő a világbajnok. Ehhez mérten teljesített az edzésen, hiszen a második legjobb köridőt mente. Nála gyorsabb csak csapattársa, a tavalyi világbajnok Sebastian Charpentier volt. Magyar újoncként Magda Attila az utolsó helyről várhatta a rajtot. Sofuoglunak remekül sikerült a rajt, ellenben csapattársa Charpentier műszaki hiba miatt csak az utolsó helyről vághatott neki a versenynek. A török után Craig Jones, Tommy Hill és Broc Parkes jöttek az első körben. A brit Jones hamar élre állt a hazai pályán, de az ötödik körben hibázott és kiesett az élről.

Ezután egy 5 fős boly haladt az élen Broc Parkes (Yamaha) vezetésével. Sajnos Magdáért sem szurkolhattunk tovább, a 6. körben kiállt a boxba és már nem is tért vissza onnét a pályára. A futam hátralévő részében Parkes fokozatosan elhúzott Sofuoglutól, aki viszont nem erőltette az előzést, hiszen tudta, hogy Foret nincs se a harmadik, de még csak a negyedik hely közelében sem. Parkes így senkitől sem zavartatva szerzett egy újabb futamgyőzelmet a Yamahának. Sofuoglu második helyével a sorozat vége előtt három futammal megszerezte az idei supersport 600 világbajnoki címet. A harmadik helyért parázs csata alakult ki Robbie Harms és Massimo Roccoli közt. Az olasz yamahás végül alig 2 tized másodperccel előbb csapott a célba mint brit hondás vetélytársa, ezzel megszerezte a dobogó harmadik fokát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr11133296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása