Támogatók

2007.08.19. 08:56 ctr

Előrelépést vár a Török Nagydíjtól a Honda

A Honda az együttes idei mélypontjának számító hungaroringi verseny után javulást vár a jövő hétvégén esedékes Török Nagydíjtól. Jenson Button és Rubens Barrichello nagy áttörésre nem számítanak, a magyarországinál jobb szereplésre viszont igen.

Javuló teljesítmény reményében várja a háromhetes nyári szünetet lezáró jövő hétvégi Török Nagydíjat a 2007-es évad negatív meglepetése, a szezon eddigi részében mindössze egyetlen pontot gyűjtő Honda.

A japán csapat a Magyar Nagydíjon mélypontra került: a gyengécske RA107-esek rendkívül lassúnak bizonyultak a nagy leszorítóerőt igénylő Hungaroringen, így Rubens Barrichello a 18. helyen ért célba, míg Jenson Button féltávnál egy szenzorhiba miatt feladni kényszerült a küzdelmet. A gyalázatos szereplés után a gárda ’feledhetőnek’ titulálta a mogyoródi hétvégét.

A jövő hétvégi, isztambuli futamra készülve Shuhei Nakamoto technikai igazgató kijelentette: mivel a helyszín is kedvezőbb a Honda számára, a nyári szabadságot fejlesztésekkel töltő gárda előrelépésre számít.

„A Magyar Nagydíj óta gőzerővel dolgozunk a gyárban, hogy analizáljuk és megoldjuk a problémáinkat, illetve fejlesszük az autónkat. Noha tudtuk, hogy az RA107-nek nem fekszenek a nagy leszorítóerőt igénylő pályák, a hungaroringi szereplés mindannyiunkat lesújtott. Mindent megteszünk azért, hogy javítsunk a helyzeten. A török pálya kedvezőbb lehet számunkra, s arra készülünk, hogy a középmezőnyben csatázhatunk. Már várjuk a futamot, motiváltak vagyunk és keményen dolgozunk.” – fogalmazott Nakamoto.

A versenyzők kedvelik a 2005-ben debütált isztambuli pályát, Button és Barrichello egyaránt nagy kihívást jelentő, élvezetes helyszínként tekint az 5338 méter hosszú aszfaltcsíkra. A tandem a szakvezetőhöz hasonlóan visszafogott optimizmussal készül a hétvégére.

„Az utóbbi két évben elég jól szerepeltem ezen a helyszínen, a legjobb hat között végeztem. Noha a teljesítményünk idén nem túl jó, a legutóbbi futamhoz képest előrelépésre számítok.” – nyilatkozta Button, a Honda idei egyetlen pontjának szerzője.

Barrichello hozzátette: „Habár a gyárban a szabadság ideje alatt is folyamatosan dolgoztak az autó fejlesztésén, a szünetben feltöltődtünk és készen állunk a szezon utolsó szakaszára. Teljesen biztos vagyok abban, hogy Törökországban jobb versenyünk lesz.” – fogalmazott a brazil.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr16143566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása