Támogatók

2007.08.30. 16:43 ctr

Japánban új elemeket próbál ki autóján a Honda

Bár a Honda korábban többször is elmondta, hogy az idei rosszul sikerült évad helyett inkább a jövő évi munkálatokra koncentrál, a Japán Nagydíjon ennek ellenére radikális változtatásokat próbál ki az autón. Jacky Eeckelaert, az istálló főmérnöke szerint megengedhetik maguknak, hogy kipróbálják a következő évi fejlesztéseiket.

A versenygépen megújulnak a légterelő elemek, amelyek már Loic Bigois és John Owen fejlesztései, akik nemrégiben csatlakoztak a japán gárda aerodinamikai részlegéhez.

"Mindig is terveztük, hogy a fudzsi pályán valami újjal készülünk az utolsó három versenyre, ám a változtatások különböznek majd attól, amit eredetileg terveztünk"- árulta el Eeckelaert az autosport.com magazinnak.

"Mivel azonban új aerodinamikus kollégák érkeztek a csapathoz és ők mást akarnak kipróbálni az autón, így engedünk a kérésüknek, még akkor is, ha az idei versenygép más koncepció alapján készült. A jelenlegi helyezésünk alapján megtehetjük, hogy már a jövő évi fejlesztéseinket teszteljük, hiszen nincs veszítenivalónk."

A Honda tavaly a Magyar Nagydíjon még futamgyőzelemnek örülhetett, ám idén meglehetősen visszaesett a teljesítménye, egyetlen pontjával a kilencedik helyen áll a konstruktőrök között. A japán gárda ezért nagyon reméli, hogy 2008-ban sikerül előre lépnie.

"Bármi, amit idén próbálunk ki az autón, segíthet nekünk a jövő évi munkánkban, és egyáltalán nem időpocsékolás"- folytatta Eeckelaert. "Ezért is vagyok meglehetősen elégedett amiatt, hogy az új munkatársak már most változtatni akarnak egy kicsit az autón, hogy megnézzék, az új elemekkel hogyan is viszonyul a gép a pályához. Meglátjuk, hogy javul-e a teljesítmény."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr89153079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása