Támogatók

2007.10.25. 11:01 ctr

Jövő hónapban indul a tüzelőanyag-cellás Honda gyártása (első a világon)

A Honda igen nagy hangsúlyt fektet zöld imázsára, ennek jeleként hamarosan megkezdi a világ első üzemanyag-cellás modelljének sorozatgyártását, valamivel később pedig piacra dobja első hibridhajtású sportkocsiját is.

A Honda-vezér Takeo Fukui hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdi a gyártását a világ első tüzelőanyag-cellás hidrogénautójának, méghozzá már a jövő hónapban. A képen is látható FCX tanulmányautó szériaváltozatának hivatalos bemutatója is a jövő hónapban várható a Los Angelesi Autószalonon, az árusítás kezdete viszont csak 2008-ban indul Japánban és az Egyesült Államokban.

Az FCX piacra kerülése igazi autótörténeti esemény, hiszen károsanyag-kibocsátása nulla, miközben egészen dinamikus menetteljesítményeket és kiváló mindennapi használhatóságot is nyújt. Némileg árnyalja a képet, hogy az egyelőre igencsak gyér kúthálózat miatt nehézkes megtankolni a forradalmi modellt, és a technológia drágasága miatt valószínűleg minden egyes eladott darabon komoly vesztesége van a japán márkának. A Honda azonban kitűnő pénzügyi helyzete miatt még ezt is megengedheti magának, a típus piacra dobása pedig biztosan komoly presztízstnövekedéssel jár majd együtt.

Némileg kisebb jelentősége van ugyan Fukui úr másik bejelentésének, de a rajongóknak bizonyára nagy örömet jelent, hogy biztosan a gyártásba kerül a CRX utódja, ami a nemrég bemutatott CR-Z tanulmány szériaváltozata lesz majd. A modell érdekessége, hogy a benzinmotor mellett egy villanymotor is besegít a hajtásba, így ez lesz a japán márka első hibridhajtású sportkocsija. Erre a kocsira valamivel többet kell várnunk, a kocsi ugyanis 2009-ben kerül majd piacra, valószínűleg a Honda új, megfizethető árú hibrid világautójával együtt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr90206897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása