Támogatók

2007.02.22. 08:44 ctr

Az Aguri nem is hasonlít a Hondára, mondja Fry

A Honda csapatfőnöke, Nick Fry úgy véli, mindenkinek be kell látnia, hogy alakulatának RA107-es kódú konstrukciója, és a Super Aguri 2007-es autója között nincs olyan fokú hasonlóság, ami kifogásokra adhat okot.

A Honda és a Super Aguri 2007-es autói között csak annyi hasonlóság van, amennyi az előbbi gárdától az utóbbi alakulathoz eligazoló mérnökök gondolkodásmódjából adódik, állítja a Honda csapatfőnöke, Nick Fry.

"Nagyon különbözőek az autók. Teljesen biztos vagyok benne, hogy miután egymás mellett látják a két autót, senki nem kételkedhet benne, hogy két teljesen különböző konstrukcióról van szó. Körülbelül annyi a hasonlóság köztük, mint a Honda és a Ferrari között! (A Super Aguri) a tavalyi autónkhoz sem hasonlít" - nyilatkozta Fry a speedtv.comnak.

Fry így nem látja megalapozottnak a Spyker és a Williams kifogását, miszerint a Super Aguri nem tekinthető konstruktőrnek, és a tavaly debütált csapat autói csak akkor lennének elfogadhatóak, ha már engedélyezett lenne a kasztnik adás-vétele.

"Természetesen vannak adaptált ötletek" - ismerte el Fry, ennek azonban nyomban magyarázatot is adott. - "Az Aguri egyes szakemberei korábban nálunk dolgoztak, például Mark Ellis, (aki korábban a Honda főmérnöke volt)."

Az időközben egyik csapattól a másikhoz eligazoló szakemberek egyéni stílusából adódó hasonlóságokra Fry Adrian Newey RB3-asát hozta fel példának, amin fellelhetők olyan jellegzetességek, amelyek Newey-ra vallanak.

"Hiba lenne azt mondani, hogy nem jelenik meg közös gondolkodásmód, hiszen ugyanazokról az emberekről van szó (akik korábban nálunk dolgoztak). Azt hiszem, hogy az Adrian Newey tervezte Red Bull és az Adrian Newey tervezte McLaren koncepciójának is lehetnek közös elemei. Ezt nem lehet kizárni, de ez bármelyik két csapat között megtörténhet" - fejtegette a Honda csapatfőnöke.

Cikk forrása: www.a5.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr2138949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása