Támogatók

2007.04.25. 12:47 ctr

Barrichello a barcelonai teszt fontosságát hangsúlyozza

Rubens Barrichello a csapatához, a Hondához hasonlóan pocsékul kezdte az idei évet, de bízik a javulásban, bár azzal is tisztában van, hogy ehhez sok idő kell. A brazil versenyző sokat vár a jövő heti barcelonai tesztektől.

A Honda számára az idény harmadik futama az első kettőhöz hasonlóan nem alakult túl jól: Jenson Button már az első körben kiesett Bahreinben, Rubens Barrichello pedig egy körös hátránnyal tizenharmadikként ért célba. A japán gárda egyelőre idei első pontjára vadászik.

Barrichello is érzi a bajt, de szerinte nem szabad pánikolni, sokkal inkább a munkára kell koncentrálnia a gárdának: „Kétségtelen, hogy rossz fázisban vagyunk, de most keményen kell dolgoznunk, ilyenkor nincs idő felesleges dolgokra. Meg kell találnunk a megoldást.”

Sokan nem értik, hogy egy akkora csapat, mint a Honda, hogyan nem tud tartósan sikeres lenni. A brazil szerint erre is van magyarázat: „Az RA107-es a szélcsatornában rengeteget javult az utóbbi időben, de sajnos ezek a pályán már nem köszönnek vissza.”

„Vagy a szélcsatornában kapunk valótlan adatokat, vagy az alkatrészeket nem tudjuk megfelelően legyártani”- folytatta eszmefuttatását Barrichello, aki szerint az autó nem elég áramvonalas, ezért van baj a sebességével is. Ehhez még hozzájön, hogy a fékegyensúly sem tökéletes, amit szintén a rossz aerodinamika idéz elő.

A Forma-1-es csapatok az idei negyedik futam, a Spanyol Nagydíj előtt jövő hét elején a verseny helyszínén gyakorolnak, amitől a 34 éves brazil is sokat vár: „A szezon szempontjából a hónap végi barcelonai teszt hihetetlenül fontos lesz. Elsősorban a különböző kerékfelfüggesztések és aerodinamikai beállítások tesztelése szerepel a programunkban”- fejezte be Barrichello.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr9863329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása