Támogatók

2007.05.24. 08:38 ctr

Barrichello: A Honda fél másodpercet gyorsult

 Miközben a Honda a hírek szerint a Ferraritól akar elcsábítani szakembereket, hogy felturbózza a technikai gárdáját, Rubens Barrichello szerint az RA107 fél másodpercet gyorsult a Paul Ricard-i teszten.

A Motorsport Aktuell című német lap értesülései szerint az aerodinamikai problémákkal küszködő Honda vezérkara elszánta magát, hogy egy nagyszabású hadművelet keretében feldúsítja a technikai gárdáját.

A japán istálló az elmúlt időszakban több értékes szakembert is elveszített. Amellett, hogy 2006-ban menesztették a technikai igazgató Geoff Willis-t, két aerodinamikai guru: Simon Lacey, valamint - igaz, egy évvel korábban - Willem Toet is távozott tőlük. Lacey jelenleg a McLaren, Toet pedig a BMW Sauber aero-részlegét irányítja.

S mivel a Honda továbbra is csak vergődik, állítólag a Ferraritól akar elcsábítani szakembereket. A szabadságát töltő Ross Brawn mellett, akiről a csapatfőnök Nick Fry is elismerte, hogy igényt tartana a szolgálataira, a Honda a hírek szerint Nigel Stepney-re is kivetette a hálóját.

A német lap emellett úgy tudja, az istálló célpontjai között szerepel a Red Bull korábbi vezető aerodinamikusa, Ben Agathengelou is, akit azonban egyelőre szerződés köt előző csapatához.

Eközben Rubens Barrichello arról számolt be a honlapján, hogy a múlt heti teszten, Paul Ricard-ban az RA107 "fél másodperccel" gyorsabb lett.

"Szerdán egy szűk kanyarokból álló pályán gyakoroltam, mert az volt a cél, hogy Monacóra készüljünk, csütörtökön viszont egy hosszú egyenesekkel tarkított vonalvezetésen dolgoztunk, amely hasonlított a kanadaihoz" - mondta Barrichello.

"A csapat rekordidő alatt kicserélte az oldaldobozokat. Ez az autó első komoly frissítése, és a tervek szerint Kanadában használtuk volna először. Az autó fél másodperccel gyorsult tőle, a féktávokon pedig stabilabb lett. És tudják, mi benne a legjobb? Az, hogy már Monacóban is be fogjuk vetni."

Négy forduló után a Honda egyike annak a három csapatnak - a másik kettő a sokkal kisebb költségvetésből működő Spyker és Toro Rosso -, amely egyetlen pontot sem szerzett, s a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj hétvégéjén elért legjobb körideje kereken másfél másodperccel maradt el a Ferrariétól.

"Az autó (Barcelonában) főleg a gyors kanyarokban javult, amitől stabilabbá vált, mert nem volt olyan túlkormányzott, mint eddig" - mondta Barrichello.

"A győzelemhez másfél másodpercet kellene fejlődnünk, de egy biztos: a csapathoz hasonlóan én is éjt nappallá téve azon dolgozom, hogy fejlődjünk."

Barrichello bizakodva várhatja a hétvégi Monacói Nagydíjat, hiszen tavaly is ott érte el a legjobb eredményét, amikor a hungaroringi versenyhez hasonlóan a 4. helyen ért célba.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr986331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása