Támogatók

2007.08.09. 16:26 ctr

Hiba leírni Buttont a Honda főnöke szerint

A Hondát csapatfőnöke visszautasította Nigel Mansell bírálatát, miszerint Jenson Button kiégett, és elszalasztotta lehetőségeit. Nick Fry szerint versenyzője megfelelő autóval ma is meg tudná nyerni a világbajnokságot.

Nigel Mansell a BBC-nek adott szerdai nyilatkozatában leírta Jenson Buttont, a Honda F1-es csapatatát irányító Nick Fry azonban megvédte pilótáját a szerinte igazságtalan bírálattól.

Mansell kijelentette: "Jenson igazán tehetséges. De néhány évvel ezelőtt sokkal jobb is volt, mert akkor még éhes volt a sikerre. Alulteljesített. Megkapta a lehetőséget, és nem élt vele, több pedig már nem adódik számára."

Fry csütörtökön az autosport.com megkeresésére kategorikusan visszautasította az 1992-es világbajnok felvetéseit.

"Jenson kimagasló profizmust és érettséget tanúsított egy olyan időszakban, ami rendkívül nehéz az istálló számára" - szögezte le. - "Megpróbált hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, sőt erőfeszítései jelentsen meghaladták azt, ami egy F1-es versenyzőtől elvárható."

Interjújában Mansell szóvá tette Button kicsapongó életmódját is, a Honda vezére szerint azonban ezzel csak saját tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot az egykori világklasszis.

"Mindent visszautasítok, amit Nigel mondott, különösen a Jenson bulizós hírnevére tett megjegyzéseit, amelyen körülbelül öt évvel elavultak" - mondta Fry. - "Az emberek elfelejtik, hogy Jenson 20 évesen debütált az F1-ben, míg most 27 éves. Immár öt esztendeje dolgozok együtt vele, és figyelemre méltónak találtam, mennyit változtatott életmódján."

"Jenson magatartását más csapatfőnökök is észrevették. Többen nekem is megemlítették, mennyire példásnak tartják a hozzáállását. Nemcsak a nyilvánosság előtt, hanem privát körben is lojális csapattag maradt, soha semmilyen kifogásolható megjegyzés nem hagyja el a száját."

Fry hangsúlyozta: Button küszködését elsősorban a Honda harmatgyenge teljesítménye okozza. Kifejtette: "Kétségem sincs afelől, hogy a megfelelő autóval Jenson versenyeket nyerne, és képes lenne elhódítani a világbajnokságot. Érdemes felidézni, hogy az Európa Nagydíj elején a fél mezőnyt megelőzte egy olyan autóval, ami nem különösebben jó."

A felvetésre, hogy Buttonnak megártott a Hamilton-mánia, Fry leszögezte: "Az emberek tisztában vannak vele, hogy az ő ideje még nem jött el. Ha Jenson olyan helyzetben lenne, hogy fel tudná venni a versenyt Lewisszal, mindenki boldog lenne az Egyesült Királyságban."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr50136137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása