Támogatók

2007.04.26. 09:00 ctr

A Honda Griffon gyártásba kerülhet

Újabb pletykák rebbentek fel, hogy a Honda 2003-ban bemutatott tanulmánygépe, a Honda Griffon talán nem vénül meg tanulmány státuszba, hanem a közeljövőben sorozatgyártásra kész motorrá éri ki magát.

A Honda szerénytelenül csak a "a közeljövő modellje"-ként jellemezte a Griffont. Már az nagy vitát váltott ki, hogy robogónak, vagy motorkerékpárnak nevezzük a négyhengeres motort, egy biztos, valamiféle megfoghatatlan átmenetet képez a két kategória között.

A meglehetősen futurisztikus szerkezetbe egy 750 köbcentis, négyhengeres blokkot építettek fokozatmentes, teljesen automata váltóval. A motor-robogót többek között olyan nyalánksággal is felszerelték, mint a kerékperemre szerelt féktárcsa.

A gyártásról biztosat még nem tudunk, de ha a szerkezet idén ősszel - ha még csak koncepciójármű formában is - eljut az európai nagy kiállításokra, akkor már semmi sem mentheti meg a sorozatgyártástól.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr563681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóni 2007.06.03. 23:20:26

remélem még megélem mire kijön és nem 3 millától lesz kapható
süti beállítások módosítása