Támogatók

2007.06.22. 19:31 ctr

Miközben szinte a teljes mezőny Silverstone-ban tesztelt, a Super Aguri és a Honda Jerezben rótta a köröket. A kedvező időjárásnak köszönhetően mindkét istálló teljesítette a tesztprogramját, igaz Jenson Button hátfájásra panaszkodva csak csütörtökön merészkedett a Honda volánja mögé.

Mint ismeretes a brit, még az indianapolisi rajtot követően sérült meg, és azóta nem tudott teljes értékű munkát végezni.

"Produktív napot zártunk csütörtökön. Százhuszonkét kört teljesítettem, és valamiért mindegyik hasznos információval szolgált. Az aerodinamikai, illetve a mechanikus elemekre fektettük a hangsúlyt, és azt mondhatom, hogy eredményesen zártuk a napot. Azt persze még ki kell várnunk, hogy az előrelépésünk mire lesz elég a többiekhez képest"- fogalmazta meg gondolatait Button a teszt után.

A Honda tartalékja, Christian Klien a szokatlanul hosszúra nyúló tesztelési lehetőség miatt (kedden és szerdán is az osztrák nyüstölte az átépített RA107-est) nagyon elégedetten nyilatkozott: "Nagyon jó hetet zártunk, amely számomra különösen értékes volt, hiszen a tervezettnél sokkal többet vezethettem a versenyautót."

Jacky Eeckelaert a pilótákhoz hasonlóan kedvezően értékelte a hetet. A japánok főmérnöke ugyancsak eredményesnek ítélte a három napos jerezi tartózkodást.

"Jól sikerült a teszt, szerencsére az idő is kedvezett nekünk. A munkánk főleg a következő versenyekre való felkészülés jegyében telt. A számos újítás mellett az első felfüggesztésen is sokat bütyköltünk. Az aszfalton és a szélcsatornában kapott eredmények összhangban vannak egymással, ezért a következő futamokon némi teljesítménynövekedést várunk."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://honda.blog.hu/api/trackback/id/tr75103990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása